product image

מחסן מזון בישראל: כל מה שצריך לדעת

הקמת ותפעול מחסן מזון דורשת עמידה בתקנות וקבלת רישיון עסק תוך הקפדה על דרישות החוק. בין אם אתם מעוניינים לייבא מזון או להפעיל מחסן לוגיסטי בתחום, חשוב להכיר את התהליך הנדרש והגורמים המעורבים בו.

היבטים חוקיים ודרישות תקנות של מחסן מחזון

כל מחסן מזון ששטחו מעל ל-50 מ"ר חייב בקבלת רישיון עסק. החוק קובע שהמחסן צריך לעמוד בתקנות התכנון והבנייה, דרישות כיבוי אש והצלה, וכן בדרישות משרד הבריאות. כל אלו במטרה לוודא שהמחסן מתאים לאחסון מזון באופן בטוח והיגייני.

 

תהליך קבלת הרישיון מחסן מזון: איך מתחילים?

השלב הראשון בתהליך קבלת רישיון עסק למחסן מזון הוא פנייה למחלקת הרישוי של הרשות המקומית, שם תקבלו רשימה של דרישות והנחיות. התהליך כולל בדיקות ואישורים מגופים שונים, כמו משרד הבריאות והרשות הארצית לכבאות והצלה.

הגורמים המעורבים בתהליך

משרד הבריאות

משרד הבריאות מגדיר דרישות כלליות וספציפיות לגבי סוג המזון ותנאי אחסונו. לדוגמה, מזון מן החי דורש טמפרטורה מסוימת וכן דרישות לרמת אוורור, תאורה, וכו'.

הרשות הארצית לכבאות והצלה

הדרישות מכבאות והצלה כוללות התאמות במחסן לצרכי בטיחות, כיבוי אש ותקנות נוספות הנדרשות לשמירה על סביבה בטוחה

 

עמידה בחוקי התכנון והבנייה

נדרשת עמידה בתקנות תכנון ובנייה, כולל היתרי בנייה ואישורים תואמים, לשם הפעלת המחסן לפי החוק.

 

י.שבי שיווק מזון בע"מ: עשורים של מצוינות בתחום המזון

מאז הקמתה בשנת 1994 על ידי שבי יצחק ואילנה ז"ל, י.שבי שיווק מזון בע"מ הפכה למותג מוביל בישראל בתחום יבוא ושיווק מוצרי מזון. כחברה בבעלות משפחתית, אנו גאים ביכולתנו לשמר ותק ומוניטין של למעלה מ-25 שנה, המבטיחים ללקוחותינו מקצועיות, אמינות ואיכות ללא פשרות.

 

פורטפוליו רחב של מוצרים

בתור החברה הגדולה בישראל בתחומה, י.שבי מתמחה ביבוא ושיווק של מגוון רחב של מוצרים: ממזון יבש וקפוא, דרך חומרי ניקוי, ועד לכלים חד פעמיים, מוצרי נייר ואריזות. המוצרים שלנו משווקים למגוון רחב של לקוחות מתחום המוסדות, מסעדות, ברים ובתי קפה, המתפרשים מצפון הארץ ועד דרומה.

שתף עמוד:
מס' מדרגים: 2  ממוצע: 5
צרו קשר
חייגו 03-9566667 או הזינו את פרטיכם ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם:
פרטי התקשרות
שמוטקין 33, א.ת. ישן ראשון לציון